Jakie są zalety systemu POS?

Dawno minęły już czasy kiedy zarządzanie lokalem gastronomicznym ograniczało się do wystawienia stolików, sporządzenia menu i ewentualnego utrzymania pomieszczenia we względnej czystości.

Współczesny rynek i wiecznie śpieszący się klient wymaga od restauratora aby obsługa było możliwie najszybsza, sprawna i bezproblemowa.

Sprawne zarządzanie

Sprawne zarządzanie restauracją wymaga zainstalowania systemu POS, który umożliwia szybką i sprawną wymianę informacji oraz pozwala na zintegrowanie procesu kierowania w jednym miejscu. W praktyce oznacza to mniej zbędnie wykonywanej pracy dla kelnerów oraz kucharzy, a także spore oszczędności. Dzięki systemowi POS jesteśmy w stanie zredukować liczbę pomyłek w realizacji zamówienia nawet o dwadzieścia procent. W efekcie nie tylko oszczędzamy składniki czy produkty, które w innej sytuacji uległyby po prostu zniszczeniu ale też znacząco poprawiamy komfort i dynamikę obsługi klienta. Dzięki szybkiej wymianie informacji pomiędzy stanowiskiem sprzedaży a kuchnią, zamówienie realizowane jest szybciej co znowu ma olbrzymi wpływ na satysfakcje klienta. Dodatkowo system POS pozwala na szybkie tworzenie raportów obejmujących każdy aspekt działania restauracji , co pozwala nam lepiej prognozować sprzedaż i dokładniej przygotowywać dostawy. Wiedza o wynikach sprzedaży i aktualnym stanie magazynu sprawi, że znacząco zredukowany zostanie wskaźnik marnotrawstwa i bez negatywnego wpływu na funkcjonowanie restauracji będziemy w stanie wprowadzić oszczędności, poprzez rozsądniejsze planowanie zakupów.

Więcej na stronie https://joinposter.com/pl

Ponadto jesteśmy w stanie zarządzać pracą w lokalu właściwie z dowolnego miejsca

Wystarczy dostęp do Internetu i bez wychodzenia z domu będziemy mogli w każdej chwili zasięgnąć informacji o aktualnym stanie magazynowym, sprzedaży, a nawet aktywności pracowników. Specjalne moduły w systemie POS pozwalają na reklamowanie lokalu za pomocą systemów lojalnościowych czy informacji za pośrednictwem sms o najnowszych promocjach i okazjach. Ostatecznie usprawnia on system „jedzenia na wynos”, gdzie ryzyko popełniania pomyłek jest największe.